Over DVM exchange

In mei 2011 is het initiatief tot een open standaard voor DVM gelanceerd onder de naam 'DVM-Exchange'. Vanuit de markt is de interesse in deze open standaard snel gegroeid.

De open standaard DVM-Exchange is de voor de hand liggende keuze voor marktpartijen (zowel opdrachtgevers, adviseurs als opdrachtnemers) die verschillende soorten systemen van verschillende leveranciers en wegbeheerders, op een open, gestructureerde en kosteneffectieve manier willen combineren in het kader van dynamisch verkeersmanagement.

Overzicht implementaties:

 • Provincie Noord-Holland, bedoeld voor RWS VCNWN en Verkeerscentrale Amsterdam, uitgevoerd door Technolution. De koppelingen zijn operationeel.
 • Provincie NH, VCNWN, VC Amsterdam door Technolution en Trinite, op basis van DVM Exchange 1.0 (status: koppeling is niet meer actief)
 • Rotterdam, geïmplementeerd door Technolution, bedoeld voor koppeling met VC Rhoon (NMS: Technolution). Rotterdam had als een van de eersten de DVM-X standaard in het eigen systeem (MobiMaestro) ingevoerd. De koppeling is operationeel.
 • Nijmegen, geïmplementeerd door Technolution, bedoeld voor koppeling met NMS Nijmegen (IT&T). De koppeling is operationeel.
 • Deventer, geïmplementeerd door Technolution, bedoeld voor koppeling met NMS GelOve (IT&T) en NMS Rijkswaterstaat VCNON (Technolution). De koppelingen zijn operationeel.
 • Provincie NH door Technolution bedoeld voor koppeling met de PPA Noord Supervisor (ARS) (status: koppeling is niet meer actief)
 • Rijkswaterstaat CIV, teststraat, geïmplementeerd door Technolution, bedoeld voor koppelingen met andere systemen binnen de testomgeving (Vialis, IT&T, etc.), koppelingen zijn operationeel horizontaal tussen twee MobiMaestro NMS’en en verticaal tussen NMS (Technolution) - CDMS (Vialis)
 • Rijkswaterstaat landelijk uitgerold in alle verkeerscentrale voor interne koppelingen tussen MobiMaestro NMS (Technolution) en CDMS (Vialis) en tussen MobiMaestro NMS (Technolution) en een beheerpakket voor tijdelijke maatregelen (Tekstkarren). De koppelingen zijn operationeel.
 • Tilburg, geïmplementeerd door Technolution, bedoeld voor koppeling met NMS van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland (Technolution). De koppeling is operationeel.
 • Provincie Zuid-Holland / Den haag, NMS geïmplementeerd door Technolution, bedoeld voor koppeling met NMS van Rijkswaterstaat VCZWN te Rhoon (Technolution). De koppeling is operationeel
 • Breda, geïmplementeerd door Technolution, bedoeld voor koppeling met NMS van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland (Technolution). De koppeling is operationeel.
 • Provincie Limburg, geïmplementeerd door Technolution, bedoeld voor koppeling met het NMS van Venlo (Technolution), het NMS van Roermond (Technolution) en het NMS van Maastricht (Technolution). De koppelingen zijn operationeel
 • Groningen Bereikbaar, geïmplementeerd door Technolution, bedoeld voor koppeling met het NMS Rijkswaterstaat VCNON (Technolution). De koppeling is operationeel
 • Provincie Utrecht, geïmplementeerd door Technolution, bedoeld voor koppeling met het NMS Rijkswaterstaat VCMN (Technolution), de VRI-BC (Vialis) en de Netwerkregeling van Amersfoort (Vialis). De koppelingen zijn operationeel.

News

Lustrum voor DVM-Exchange!

Het is alweer 5 jaar geleden sinds de drie regionale samenwerkingsverbanden (MRA, Verder, Bereik!) samen met de drie...

Lees meer »

Voorgestelde aanscherpingen DVM-Exchange goedgekeurd

Tijdens de vergadering van het Dagelijks Bestuur op 6 april 2017 zijn een tweetal ingediende wijzigingsverzoeken besproken. Het...

Lees meer »

Visie 2017 DVM-Exchange

Tijdens de bestuursvergadering van 6 april j.l. is door het Dagelijks Bestuur de visie vastgesteld voor de komende periode....

Lees meer »